fredag 11 mars 2016

Veckobrev skola

Hej barn och föräldrar i klass 3a,


Nu närmar sig de nationella proven. Det känns i luften att det finns lite nervositet och förväntningar. Men vi har pratat om att vi ska fokusera på att gör vårt bästa, att inte störa varandra och vara noggranna. Vi har möblerat om för att kunna sitta lite bättre under dessa veckor. Vi börjar med proven redan på måndag och håller på ända in i vecka 16.

Under denna veckan har vi såklart främst fokuserat på repetition och förberedelse inför NP.
Vi har tillsammans gått igenom hur många delprov det är i varje ämne.

Svenska - Vi har arbetat med läsförståelse, berättelseskrivande, hur vi skriver meningar, välskrivning samt läsgrupper. De har tagit mycket ansvar själva och bestämt vad de behöver träna mer på.

Matematik - Vi haft kortare repetition inom de flesta områden. Vi har tränat på skriftliga räknemetoder, algebra,  klockan, bråk, större än, mindre än och likhetstecknets betydelse. I matteboken har vi arbetat med multiplikation. Barnen har fått önska vad de vill träna lite mer på inför kommande vecka och detta får det med sig hem idag, fredag. Det är alltså en individuell och självvald hemuppgift. Jag är jätteglad att de själva tar ansvar för sitt lärande och gör detta.


Engelska - Denna veckan har vi börjat träna på att kunna säga olika maträtter och ingredienser på engelska. Det fortsätter kommande vecka.





SO - Vi har avslutat arbetet med istiden genom att klistra in de bilder vi tagit på skolgården/dungen som visar spår efter istiden. Därefter har vi fortsatt vår forntidsresa och har då kommit till stenåldern och först ut jägar- och samlarstenåldern. Vi har läst, tittat på film och bilder om fynd från stenåldern, hur man levde mm.
Jag kunde inte låta bli att lägga in denna bild...

Nationella proven - 
På måndag nästa vecka börjar de nationella proven i år 3. De pågår vecka 11-16. Resultat och sammanställning kommer ni att få ta del av när provtiden är till ända. Under provtiden är det extra viktigt att eleverna kommer i tid varje morgon. Vi drar igång vissa prov redan 8.15.

Kommande - 

Nästa torsdag den 17/3 är det APT och vi stänger 15.45.


Trevlig helg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar