torsdag 24 mars 2016

Veckobrev skola

Hej allihop,


Precis när man börjat njuta av att det blivit varmare så slog vädret om igen. Nu får vi hoppas att det återigen är på väg att bli soligt och fint
Tiden mellan sportlov och påsklov har gått med rasande fart. Det känns skönt att vara igång med de nationella proven och barnen har verkligen tagit sin uppgift på allvar. Det blir perfekt med ett litet avkopplande lov som återhämtning.

Nationella prov - I svenska har barnen nu samtliga gjort delprov-A och B. Nästan alla har även gjort delprov D och E som båda är enskilda prov tillsammans med mig. De läser högt och får sedan frågor på texten för att kunna berätta vad den handlat om och visa att de förstått. 
I matematik har nu alla gjort delprov-B och D.

Engelska - Vi fortsatte arbeta med tema food. De fick göra en Food Chain i grupper. Det var ganska många svåra maträtter med de klarade det galant. Nu kan de beställa allt själva på restaurangerna utomlands. 
Vi tittade på "The Game" som handlade om olika typer av mat. Frukost, grönsaker, frukt och lite annat. Om ni vill kan ni kika på länken nedan.
·        

           
                                                    The Game


SO –  I onsdags hade vi äntligen SO igen. Vi samtalade kring en bild av ett stenåldersläger och vi pratade och tittade på bilder på olika stenar och mineraler som de använde till redskap och vapen då. Sedan fick de arbeta två och två och fundera på hur man levde då och hur man lever idag vad det gäller familj, föda, boende, arbete, smycken, husdjur mm.




Idag har barnen fått påskpyssla och det var en härlig stämning i klassrummet.

Kommande -  Nationella proven fortsätter tom v. 16. Viktigt att barnen är i tid på mornarna.
·      Ingen Läs- och skrivläxa under påsklovet. De får alltså nästa läxa vecka 14.
Men jag hoppas att barnen läser mycket på påsklovet! 
Därför är detta vad jag helst önskar att de får i sina påskägg




Trevlig påsk!!!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar