torsdag 24 november 2011

Vilka duktiga barn!!!

Den här veckan har vi arbetat med bokataven Nn och lärt oss fakta om nyckelpigan.
I matte har vi avslutat mätning för den här gången och gått vidare till att räkna med pengar.
Barnen är jätteduktiga och jobbar på som bara den!!!

Vi har börjat skriva egna julsagor (den blå gruppen gör det imorgon).
Eftersom vi har skrivit sagor en hel del redan och barnen är väldigt bra på det så har jag pratat lite om beskrivningar som gör en saga mer levande.
Vi gjorde en övning tillsammans som heter "bygg ut sagan". Det var en superkort saga utan beskrivningar som klassen tillsammans hjälptes åt att förbättra. Den sitter på fönstret vid klassrummet om ni vill läsa den. Det var en förberedelse inför beskrivningar i deras egna sagor.

Tanken är också att barnen ska få bedöma sin saga efter en mall för att se om det fått med alla punkter. (Jag berättade vilka saker som skulle vara med innan vi började skriva). De sagor jag hittills får kika på är toppenbra!!

Eftersom julen närmar sig och vi ska gå på julvandring i Ängbykyrka om ett par veckor har jag börjat läsa ur barnens bibel. Det kommer jag att fortsätta med framöver.

Igår och idag var vi på biblioteket och det är lika mysigt varje gång. Det är fantastiskt att se barnen gå från bibblan till klassrummet med näsorna i böckerna. I dag hade vi Walters mamma på besök också.

I går hade år 1-2 brandövning. Vi pratade igenom vad man gör om larmet går och var vi ska samlas. Sedan gick vi till vår gemensamma uppställningsplats på ängen.


Lucia: Om inget oförutsett händer, kommer vårt Luciatåg att börja klockan 8.30. Därefter har vi fika årskursvis.



Ha en riktigt trevlig helg och glad första advent!!!


//Pia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar