fredag 28 augusti 2015

Veckobrev skola

Hej allihop, 

Veckan som gått:
Nu har vi kommit igång ordentligt och barnen har under veckan fått prova på sina nya ämnen och lärare. 

I textilslöjd fick de börja tillverka garnbollar och i trä- och metallslöjd var det mycket information angående säkerheten vid första tillfället. 
De verkade väldigt nöjda och glada efteråt. 

På idrotten har de fått träffa Andrée. De lekte lekar och fokuserade mest på att lära känna varandra. Andrée hälsar att det från och med nästa vecka är idrott utomhus. Det kommer att vara utomhus till vecka 36-40. 

I matematik har vi tränat på att dela upp tal i talsorter, avrundning och överslagsräkning. Ytterligare info om kapitel 1 fick ni via mail i veckan. Ingen matteläxa denna vecka. 

Vi har bekantat oss mer med nya arbetsboken i svenska och kommer att arbeta med den tillhörande läsläxan tillsammans under lektionstid under kommande vecka. Vi har tränat på att försöka återge en faktatext med hjälp av stödord. Vi kommer träna mer på detta framöver. 
På No-lektionen tittade vi på två olika filmer om flyttfåglar. Barnen fick därefter träna på att återge handlingen till en kompis och sedan berätta för övriga klassen vad kompisen berättat för dem. Det gick strålande! 
Nästa vecka kommer jag och Gunilla att byta SO och NO.

Terminens första klassråd hade barnen i onsdags. Nytt för i år är att veckans "Helping Hands" är ordförande och sekreterare. De följer en dagordning och sekreteraren skriver ett protokoll på dator. Mötet avslutades med att alla undertecknade klassens nya trivselregler. 

Vi repeterade mycket på engelska lektionen. Barnen fick berätta vad vi hittills arbetat med och ge exempel. Därefter lyssnade vi på en saga som de fick arbetsuppgifter till.  

Mattiden är tio minuter senare än förra läsåret. Vi blev något sena till maten i början av veckan vilket medförde att barnen fick lite kortare rast. De lyfte detta på klassrådet och det blir min uppgift att vara extra noggrann med att avsluta i tid. På onsdagar när det är idrott redan 11.05 så har vi en egen mattid kl 10.30. Vi äter då frukten efter idrotten. 
Igår, torsdag, var vi i Björklundshage och hade en härlig förmiddag tillsammans med 3b. Lagom fint väder, fri lek, lite namnlekar, kullekar och en lunch i skuggan under träden. 

Idag har vi haft bild för första gången. Barnen fick se en film från youtube som heter Austins butterfly, se den gärna om ni har tid. Den handlar om att måla vetenskapligt. Man målar ett utkast utifrån en bild och därefter ger några kompisar feedback. Man gör ytterligare ett utkast och får feedback även på detta osv.  De verkade tycka att det var väldigt roligt och de är inte klara så arbetet fortsätter nästa vecka. 

Vi avslutade veckan med Lilla Aktuellt skola. 

Kommande vecka: 
Idrott ute, kläder efter väder
Ingen läxa
APT-möte på torsdag och vi stänger 15.45 
Jag önskar att barnen tar med gamla veckotidningar för ett senare projekt
Nya schemat kommer att komma ut på skolwebben

Trevlig helg

Salina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar