fredag 18 mars 2016

Veckobrev skola

Hej,

Nu har solen börjat värma oss än mer. Det är riktiga vårkänslor i luften. Kanske någon av er redan har sett en tussilago titta fram. Annars får vi hålla utkik.
Förutom vårkänslor så har det såklart varit andra känslor i veckan, framförallt i klassrummet. Lite nervositet men även längtan. Men nu har vi äntligen börjat med de nationella proven och nervositeten har börjat släppa. 

I måndags fick barnen börja med att göra en självbedömning i svenska och en i matte. De har därefter gjort delprov-A i svenska som var ett muntligt prov och delprov-B som handlade om läsförståelse. I matematik har de gjort delprov-A som också det var muntligt och därefter delprov-B som var skriftligt.
Jag kan upplysa er om att era barn har varit väldigt duktiga. De har arbetat koncentrerat och noggrant. Dessutom har de tagit mycket hänsyn till varandra.

Jag vill också passa på att framföra att det är viktigt att barnen är friska och pigga. Självklart måste jag lösa så att de får andra provtillfällen om de blir sjuka. Däremot kan jag inte bevilja ledighet om det direkt sammanfaller med prov, vilket det är i stort sett varje dag.

Engelska - vi har tränat mer på maträtter och ingredienser. Vi hade en väldigt livlig lektion då barnen fick ställa olika frågor till varandra; 

- What´s your favourite food?
- Do you like pancakes?

De fick även göra en lek som handlade om att gissa vad kompisen ritat efter instruktion av mig och därefter ropa ut ordet på engelska. Det gäller att komma på vad det heter på engelska innan man ropar. 












De ville inte sluta leka... 

SO -  I SO har vi tittat på två avsnitt av den gamla julkalendern om "Barnen Hedenhös".  De fick i uppgift att uppmärksamma vad de trodde kunde ha varit verkligt på stenåldern och vad som bara var påhittat. 




Kommande:
De nationella proven fortsätter.
På måndag är det "World down syndrome day" och liksom förra året uppmärksammar vi det genom att, om man vill, ha olika strumpor på sig.
Klicka på länken nedan om ni vill veta mer.


                                              Rocka sockorna


Trevlig helg!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar