fredag 28 januari 2011

Fredag igen!

Hej alla!

Det har varit lite glest mellan blogginläggen sista tiden. Skönt att även fritidspersonalen börjat skriva på våra bloggar! Nu ska jag iallafall påminna om att ni inte ska glömma att stryka er på listan när ni går hem, det har blivit lite sämre med det på sistone.

Den här veckan har vi börjat jobba med "Djuren på vintern". Vi har tittat på två kortfilmer om bland annat ekorren, vi har läst i No-boken, och alla har fått välja ett djur som de vill ta reda på lite mer fakta om. Vi fortsätter jobba nästa vecka.

Det har gått jättebra att räkna med tiotalen i matten. Lite svårare var det att tänka 3, 13, 23, 33...osv att man även då plussar på tio i taget. Det går bättre och bättre. Öva gärna hemma!

Veckans bokstav har varit Uu. Det är roligt att se hur de flesta har börjat texta riktigt fint nu. Det blir väldigt snyggt i TuttiFrutti med hjälplinjerna, så bokstäverna får sina rätta proportioner. Jag ser även i Förstagluttarnas läxbok att många verkligen anstränger sig att skriva fina meningar. Kul!

Till sist några påminnelser:

På måndag stänger vi tidigt, kl 15.45 för APT personalmöte.
Glöm inte fylla i och lämna sportlovslappen senast på fredag den 4/2.
Lämna inte kalasinbjudningar i skolan, beslut sen tidigare, se bland annat bitr. rektor Johans blogg F-2.

Trevlig Helg!

Solveig, Anneli, Lena och Johanna

1 kommentar:

  1. Och jag vill tillägga att jag är mycket imponerad av våra barn. Jag var med i klassen i måndags förmiddag och var inställd på att de skulle vara stimmiga och pratiga, men de var förvånansvärt tysta och uppmärksamma på vad fröken sa. Visst verkade det som att det ibland var lite svårt för en del att sitta still, men konstigt vore det annars. Jättekul att se och en stor eloge till såväl eleverna som personalen.

    SvaraRadera