torsdag 3 februari 2011

Ishalka!

Hej!
Idag var hela skolgården en enda stor isbana! Barnen har haft rast ute på stora skolgården sen den sandats, men man får ändå vara lite försiktig. Blött var det också, så torkskåpen har verkligen gått varma. Trots det är det ändå inte tillräckligt, barnen behöver ombyteskläder på hyllan. Se gärna över era barns ombyten.

Veckan har annars varit bra. Det har varit stor succé att forska om djuren. Barnen har verkligen läst och skrivit allt de kan komma över. Några har till och med fortsatt jobba med sitt djur ute på fritids. Idag har de målat och klippt ut djuren. Djuren ska så småningom få flytta in i ett landskap.

I matte har vi jobbat mycket med pengar, och bland annat handlat i en låtsasaffär i boken. De som behöver/vill får lägga ut pengar (låtsaspengar) konkret på bordet för att lättare se vad det blir. De får lära sig att räkna tiorna först och enkronorna sen t ex 63+11= 70+4=74.

På måndag nästa vecka blir det "Storröris" i ljushallen,igen, för alla barn i F-2. Vi brukar ha röris på måndagarna, men då bara med klassen, så det är alltid lite extra när vi är så många.

På tisdag ska jag (Solveig) gå på teknikkurs. Vi kommer att jobba med en temalåda om balansera och väga lite senare i vår. Jag berättar mer senare. Anneli, Lena och Johanna har hand om klassen.

På fredag tänkte vi åka pulka tillsammans med 1B, om vädret och underlaget tillåter. Annars går vi till Blackebergsparken och leker. Jag är på utbildning om den nya läroplanen, och missar tyvärr det roliga!

Påminner om att det är studiedag på måndag den 14/2, och inga lektioner, men fritids har öppet som vanligt.

Trevlig helg!

Solveig, Anneli, Lena och Johanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar