onsdag 9 maj 2012

Den här veckan har vi börjat med ett tema jag kallas "Havet".
Jag läser en bok om en kaskelotflock och vilka faror de kan råka ut för. Det är en gripande berättelse som samtidigt lär barnen fakta om djuren och vad som händer i våra hav. De kommer att få se faktafilmer om djuren och skriva lite om dem och även måla vackra havsbilder.

Vi har äntligen fått tag i kompostjord som vi behöver för att kunna slutföra tema "Jord". Igår fick barnen titta och undersöka den och se vilka små djur det kan finnas däri samt vilka andra saker de kunde se. Vi har förberett små komposter där små kompostmaskar kommer att få flytta in efter att vi tittat närmare på dem. Dessa komposter kommer vi att lägga sallad och fruktskal i och se vad som händer. Vi kommer också att jämföra deras komposter med en referenskompost utan maskar.

Barnen fick göra en läsförståelsetest på tid i måndags och den gick väldigt bra. En del läser lite för fort och missar på det viset innehåll och får fel pga detta (även om de samtidigt fick många rätt). Det är en lurig test som man verkligen måste läsa noga för att klara.

Imorgon blir det nya läxor igen men det kommer bara att vara läsläxa och matteläxa. Detta för att nästa vecka blir så kort och jag vill ha in läxorna redan på tisdag.

Påminnelse! Nästa vecka på tisdag är det APT igen och fritids stänger klockan 15.45.

Trevlig fortsättning på veckan!!

//Pia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar