tisdag 15 maj 2012

Maskar...

Idag har de efterlängtade daggmaskarna äntligen kommit!
Barnen fick undersöka dem lite snabbt (de gillade inte att vara i ljuset) innan de fick flytta in i deras komposter. Maskarna fick såklart lite mat också.Det var roligt och spännande och de hade mycket bra teorier om vad som kommer hända i komposterna tills vi tittar i dem nästa gång.

Sedan jobbade vi på tema havet. Vi såg en väldigt bra film om havet och livet i det. Barnen var helt fascinerade över filmen och det var många wow, kolla, och åh!!!
De fick undertiden skapa en egen havsbild till vårt gemensamma hav (som sitter i fönstren i klassrummet) titta gärna på det!

I matteboken har vi gjort den sista diagnosen. Det här med tabeller och diagram har de förstått väldigt bra och alla verkade gilla det. Nästa vecka kommer de att få göra ett nytt mattetest som kommer ligga tilll grund för omdömen och utvecklignssamtal. Det är medvetet gjort blandat lätt och svårt för att kunna se hur långt de har nått.

På torsdag den 24/5 blir det opera!
Det är en föreställning som heter Hans och Greta. För att vi ska hinna dit i tid måste alla börja 8.15 den dagen. Vi kommer att vara tillbaka till lunch och efter det jobbar vi till ca 12.45.

Hoppas att ni alla får en riktigt solig och skön Kristi himmelfärds helg!

//Pia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar