torsdag 13 september 2012

Hej,

Nu har vi äntligen fått tid för fotografering! Det kommer att bli på tisdag 18/9 kl. 10.00-10.30. Har ni inte lämnat in talongen för att få hem foton för påseende så gör det så snart som möjligt.

Veckan som varit:
Den här veckan har vi arbetat med bokstaven M. Barnen har målat morötter som sitter på våra fönster och skrivit och forskat om myran. Vi fick reda på många spännande fakta som t.ex. att en del myror har bladlöss som husdjur. Det var roligt men lite svårt att måla myror tyckte många. All vår fakta samlade vi i vår bok om myror som hänger på almanackan. Jag har också kollat av barnens läsning lite extra inför samtalen nästa vecka.

På datalektionen med Johan fick barnen skriva små sagor i word.

I matte har vi experimenterat med klossar och kottar. Barnen har fått gömma olika antal bakom ryggen så fick en kamrat gissa. Vi har också tränat på att forma siffrorna 0,5 och 6. Klurigast var nog 5-an ändå tyckte barnen.

Nästa vecka:
Vi arbetar med bokstaven A. Barnen ska få måla akvarium och lära sig mer om något djur på A. Veckans ordbild är "var" "är". Vi kommer också att gå in lite på frågetecknet.

Nu har vi fixat bibliotekskort till skolbiblioteket för alla barn. Vi kommer att gå på en liten "introduktion" hos Sofia, vår bibliotekarie på onsdag efter lunch.

I matte fortsätter vi med siffran 7.

Må så gott!

/Jenny


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar