torsdag 22 november 2012

november

Hej!

Lucia och jul närmar sig med stormsteg och vi har så smått börjat öva på vårt Luciaframträdande. Det kommer att bli ett luciatåg den 13 dec med hela F-2 kl. 8.15. Barnen får själva välja vad de vill vara. Vi ser fram emot denna mysiga tradition och ni föräldrar är förstås varmt välkomna! Inbjudan kommer på mailen.

Nästa vecka kommer jag att vara bortrest. Hampus kommer att vikariera i klassen men Carina och Jenny kommer hålla i undervisningen. Det är dags för bokstaven Dd, I matte arbetar vi med kapitel 3 och 4 som handlar om längd, vikt och växla pengar. Vi kommer att mäta olika saker med våra pennor och sudd. Vi kommer också att använda våra kroppar när vi mäter t.ex. tummen och foten. Linjalen spar vi ett tag till. Sedan kommer det bli en del pynt och pyssel inför första advent.

Fredag 30/11 åker vi till brandstationen. Det är viktigt att alla barn är här i tid eftersom vi behöver åka direkt. Eftersom vi kommer att vara mycket utomhus så rekommenderas varma kläder. Vi är tillbaka till lunch igen.


I går fick vi en liten spännande växt till vårt fönster, en flugfångare! Ciara hade med sig den och berättade ingående hur den ska skötas. Den ska t.ex. bara vattnas med regnvatten och behöver såklart matas lite då och då. Vi ska göra allt för att den ska trivas hos oss!

Ha en skön helg!

/Jenny



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar