fredag 9 november 2012

november 2012

Hej!

Det var kul att träffa barnen igen efter höstlovet! Vi har fått ta del av många höstlovsminnen och barnen har varit mycket sugna på att visa upp olika saker för klassen. Att visa för klassen är väldigt populärt just nu. Det är mysigt men pirrigt att stå i centrum för allas uppmärksamhet!

Tema hösten fortsätter. Vi har gjort ett litet experiment med ekollon som vi planterat i en burk i lite "tork"-papper som vi fuktat med vatten. Barnen har fått gissa vad de tror kommer hända. Det blir spännande att se om det händer något!



I bokstavsarbetet har vi hunnit till bokstaven i. Vi har också börjat skriva meningar "på riktigt" med stor bokstav och punkt. Lite klurigt så här i början.

I matte har vi avslutat kapitel 2. Några som har varit sjuka kanske inte har hunnit riktigt klart. Därför skickar jag hem böcker under nästa vecka om jag märker att det behövs.

Vecka 46:

Nu är det dags för vårt första läsprojekt! Idag har vi varit på biblioteket och lånat böcker som barnen ska läsa i under läsprojektet.  På måndag kommer jag dela ut plastfickor och läshattar. Det är viktigt att plastfickan med läshatt och bok alltid finns i ryggsäcken eftersom vi kommer att läsa extra mycket även i skolan.

På fredag 16/11 åker vi till Beckomberga för att se en liten konsert om Romeo och Julia tillsammans med 1B. Det skulle vara jättebra om alla kunde skicka med en frukt och ev. en liten smörgås eftersom lunchen kan bli lite senare än vanligt.

Glöm inte APT på torsdag! Hämta senast 15.45.

Ha en skön helg!

/Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar