torsdag 24 januari 2013

Januari -13

Hejsan!

Nu har barnen kommit igång riktigt bra med sina forskningar. Det är första gången vi forskar med hjälp av tankekarta så jag bestämde 4 saker de skulle ta reda på om sitt djur; mat (föda), utseende, ungar/bo samt fiender. Sedan pratar vi om vad alla djur gör för att klara vintern. Vi hjälps åt att läsa när det är svårt. I klassrummet har vi börjat bygga ett litet vinterlandskap. Barnen har verkligen nappat och tycker det är roligt!

Inför nästa vecka:

På måndag ska vi gå en liten vinterpromenad tillsammans. Vi kommer att ta med oss kameror och dokumentera det vi tycker passar in vintern. Barnen får gära, förutom frukt, ta med sig lite varmt att dricka.

I matten kommer vi att avsluta kapitlet om tiotal och ental. På espresso håller vi på att träna lite extra på 10-tal och ental. Barnen gör också små sjävvärderingar om vad de kan och behöver träna mer på.

Nästa vecka går vi igenom bokstaven P. Som pyssel kommer vi göra pingviner. Därför undrar vi nu om det finns möjlighet att få hit lite toarullar.

Vi har haft lite diskussioner med några barn om vad som gäller när man inte ska vara med på idrotten. Vi vill ha en lapp från er föräldrar om ert barn inte kan vara med av olika skäl.

På fredag 1/2 är det studiedag för lärarna. Fritids är öppet som vanligt.

Viktig info ang. matteläxan nästa vecka:

Läxa 3 är indelad i 3 spår. Spåren är i stigande svårighetsgrad där 1 är enklaste nivån. Nästa vecka vill jag att alla barnen gör spår 1 och 2. Spår 3 är en fördjupning som inte gås igenom i matteboken och är därför frivillig. Problemläxan är också indelad i olika spår. Det är bra om ni föräldrar känner av ert barn vad de klarar av. Jag begär inte att man ska göra alla spåren.

Eftersom det är studiedag nästa fredag så läser vi med barnen på torsdag istället. Matteläxan samlar vi in måndag 4/2.

Ha en riktigt skön helg!

/Jenny


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar