torsdag 17 januari 2013

Januari

Hej på er!

Vilken härlig vintervecka vi har haft! Barnen leker i snön. Några spelar tappert fotboll på rasterna och andra åker stjärtlapp i vår lilla backe.

Som ni såg så har jag lagt ut  tider för utvecklingssamtalen på skolwebben. Det är bra att gå in och boka så snart som möjligt. Vi håller på mellan 12/2-14/3.

Jag har pratat med barnen om vårt nya lilla tema som vi ska arbeta med framöver "Tema vinter". Vi har gått igenom vad vi ska lära oss och hur vi kommer att arbeta. På halvklassen idag och imorgon arbetar vi med espresso på datorn om vintern. Barnen har också fått välja ett djur som de ska forska om. Det skulle vara toppen, om ni har möjlighet, att hjälpa barnen att hitta lite fakta om sitt djur på internet hemma att ta med till skolan.

Nästa vecka...

kommer barnen få en liten naturläxa istället för matteläxa. De ska få gå ut och leta efter spår i naturen och försöka lista ut vilket djur som varit där. Vi har studerat lite olika djurspår i skolan så barnen har lite förkunskaper. Vi kommer också att göra en liten enkel forskning om det djur man har valt enligt tankekartemodellen.

I svenska går jag igenom bokstaven H. Vi arbetar vidare med att göra bokstavsböcker på powerpoint. I matte är det tiotal och ental som gäller. Nästa vecka ska vi även arbeta med udda och jämna tal.

Glöm inte APT på torsdag 24/1. Hämta senast 15.45 som vanligt.

Barnen har önskat att få ha en skridskodag! Det tyckte vi var en bra idé så det har vi bokat in fredag 15/2. Det kan vara bra att redan nu kolla så att barnen har skridskor som passar.

Ha en skön helg!

Mvh
/Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar