fredag 22 mars 2013

mars

Hej!

Vi arbetar vidare med tjejgruppen. Alla har fått vara hemlig kompis till någon som man ska ta lite extra hand om ett par dar och göra snälla saker med. Det föll väl ut och barnen tyckte det var roligt att gissa på vem som hade varit ens hemliga kompis under veckan.

I No har vi startat upp vårt nya tema "Balansera och väga". Här balanserar vi fjärilar. Det gäller att hålla tungan rätt i mun och koncentrera sig! Vi har också pratat om vad vi vet om "balans".


 Här har vi en skön stund tillsammans med lite ansiktsmassage. Vilken perfekt start på dagen! Massagen är en del i vårt gruppstärkande arbete med barnen och vi gör det varje fredagmorgon.



På måndag 25/3 är det en liten schemaändring! Eftersom fritidspersonalen har halv planeringsdag så kommer jag att ha helklass med alla barnen på morgonen kl. 8.15. Det blir alltså ingen sovmorgon för grupp 1 på måndag. Efter lunch blir det fritids för alla.

Nästa vecka "Påskveckan" kommer det bjudas på en liten pysseldag på onsdag tillsammans i F-2:s faddergrupper. På torsdag fortsätter vi med lite pyssel efter lunch i klassen.

I matte arbetar vi vidare med pengars värde. Kanske kommer vi att nosa lite på avsnittet om att mäta. Vi kommer bl.a. att mäta olika saker runt omkring oss med linjal och måttband.

I svenska blir det ingen ny bokstav utan vi satsar på att repetera de senaste bokstäverna vi har lärt oss med hjälp av repetitionssidorna i boken.

I NTA ska vi experimentera med balansvåg och klossar.

Trevlig helg!

/Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar