fredag 15 november 2013

Veckobrev!

Hej!

Veckan började med bokstavsarbete och bokstaven Vv. På måndagen kom även musikgruppen RAA hit och hade en föreställning. Barnen fick sjunga med och de skrattade mycket. Det var en historia som vävdes samman med hjälp av olika sånger. Det handlade om hur man är en bra kompis mm.

I torsdags var det Nationella läsdagen. Därför valde vi i år 1 att arbeta med Astrid Lindgren denna vecka. På högläsningen har vi läst om Pippi och Emil. Vi har sett på ett författarporträtt om Astrid och barnen har fått göra sitt eget författarporträtt med text och bild. Vi har sett på Madicken och de har även fått gå på tipspromenad.

I SO:n så arbetade de med barnboksveckan och Kura Gryning som är bibliotekens gemensamma satsning för läsning i Norden. De läste "Vinter hos Plupp". De tittade även på lilla aktuellt och hade en diskussion kring de ämnen som berördes.

I matten så har vi till skillnad mot förra veckan arbetat mer i matteboken. Det har handlat om subtraktion och repetition av talfamiljer. Vi har också börjat arbeta med 10-kamraterna. Det svåra just nu är att byta uttrycksform  kring ett begrepp tex från mattespråk, 3-2=1, till mattesaga, skriva och berätta. Eller från bild till mattespråk. Några har även fått börja med att bli snabbare upp till tio genom att förhöra varandra två och två.

På NO:n har vi arbetat motion. Vi har provat att hoppa och springa för att känns hur hjärta, andning och kroppstemperatur förändras. Vi har letat efter pulsen. Vi har sett på en film som handlar om kondition och hur den påverkar vår kropp. Barnen har fått tillverka klippdockor där de fått rita in hjärta och en del övriga organ.

Under veckan har barnen fått göra terminens trygghetsenkäter.

Läxa: Kapitel 11 i läseboken s. 48-51 samt s. 13 i läxboken.
Läxa 6 i matteboken s. 19-21.
Barnen har dessutom fått med sig ett läxpapper som handlar om deras favoritbok. Den ligger i deras röda plastficka. alla läxor är till nästa onsdag. var noga med att hjälpa era barn att göra rätt sidor i läxboken.

Nästa vecka är en relativt vanlig vecka.

Trevlig helg!

Salina, Jennifer och Andreas


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar