fredag 29 november 2013

Veckobrev!


Hej!

Vi har under veckan börjat förbereda oss inför första advent. Barnen har fått göra julkulor i papper som ska få hänga i granen. Varje dag, från och med måndag, dras två kulor och de som får sätta upp just sin kula får enligt tradition en polkagris. De får självklart inte äta den i skolan. Vissa har påpekat att de har godisförbud och vi har då pratat om att det går lika bra att hänga upp den i granen hemma.

Bokstavsarbetet har denna vecka handlat om bokstaven Ää och ordbilderna är, här och har. De har även fått skriva spökberättelser med hjälp av ord som vi stötte på i den kommande läsläxan.

I matten har det handlat om mätning, jämföra vikt samt pengar. De har också fått göra en gruppuppgift som handlade om att räkna ett större antal. Vi pratade om lämpliga strategier och kom då in på ental, tiotal och hundratal.

På NO:n har vi arbetat med våra sinnen. Vilka sinnen har vi och hur går det till när vi får sinnesintryck. De fick se en kort film på engelska som handlade om samarbete och att använda sig av olika sinnen för att lösa uppgifter. De fick rita och beskriva vilka sinnen vi använder när vi t.ex. ser på tv, cyklar, äter mm.

På SO:n så har de pratat om vår nya årstid. De har pratat om högtider och traditioner under december månad samt sett en film kopplat till det. 

Nästa tisdag har vi trygghetsdag på hela skolan. Då förlängs elevernas skoldag till 14.30. 1A kommer att vara med en 7:a detta år. Vi kommer att arbeta med olika funktionshinder.

Läxa: Matteläxan ligger i en plastfickan med tillhörande beskrivning. Läsläxan är s. 56-60, Kapitel 13 i "Den magiska kulan". S. 15 i den tillhörande läxboken. 

Eftersom vi i NO:n arbetat med kroppen så kommer vi att avsluta det arbetat genom att gå på Naturhistoriskas nya utställning om ”Djuret människan”. Det kommer vi att göra tillsammans med klass 1B tisdagen den 17 december, återkommer längre fram med detaljer.


Trevlig helg!

Salina, Jennifer oh Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar