fredag 25 april 2014

Veckobrev


Hej allihop!

Ni fick tyvärr inget veckobrev innan påsklovet då jag och mina barn var sjuka.
Hoppas att ni ändå kände att ni fick den information ni behövde i form av inbjudan till öppet hus mm.
Jag hoppas även att ni haft ett härligt påsklov med några lediga dagar i solen. Påskveckan följs nu med två lite kortare veckor.

Den här vecka har vi börjat med ett nytt kapitel i matteboken som handlar om mätning och är uppdelat i tre delar; mynt och sedlar, längd och tid i form av klockan. 

Barnen har arbetet med läsförståelse i sina läsgrupper. Hälften har haft data medan andra halvan fick arbeta med substantiv, adjektiv och verb, bygga meningar och leka charader.

Nu när barnen har läsläxa varje dag så är behovet stort att besöka biblioteket. Det gjorde vi i torsdags och de har väldigt bra koll på vad som är lagom mycket text för dem.

På No:n har vi fortsatt att arbeta med NTA. De har fått väga bägare fyllda med olika matvaror. De har fått förutse för att sedan kontrollera om det stämmer. Eleverna är väldigt vana vid arbetsgången nu och arbetet går jättebra.

Förutom läsläxan får de till nästa vecka även en ny skrivläxa. Vi kommer kalla den "hemliga läxan". De får ett papper som de får läsa hemma (vikt och förseglat med tejp). De får olika skrivuppdrag som de har en speciell läxbok till. De får gärna göra en framsida till den. Därefter klistrar de in veckans hemliga läxuppdrag på en sida och utför arbetet på nästa. Nästa veck måste läxorna lämnas på onsdag!

På So:n har de arbetat med högtider och traditioner under April månad samt sjungit ”Vintern rasat ut”.

Vi har även tillsammans förberett inför "Öppet hus" imorgon  lördag. Det ska bli roligt att få visa vad barnen gjort.

Info:
Vi har APT-möte på tisdag och stänger 15.45!

Nästa vecka är det kort vecka och ingen idrott. Däremot så hälsar Maggan att det är utekläder som gäller för veckan efter det!

Vi ses imorgon!
Salina, Jennifer och Fanny


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar