fredag 16 maj 2014

Veckobrev

Hej allihop!

Veckorna går i rasande fart och vi närmar oss sommaren. Barnen har arbetat flitigt och just nu arbetar vi med mycket extra arbete. De tränar extra på klockan, spåra bokstäver, skrivstil, skriva meningar, dubbelteckning mm. Det känns jättebra att kunna göra det främst för att barnen får möjlighet att träna på just det som de enskilt behöver.

I matten har de avslutat kapitel fyra som handlar om pengar, tid och att mäta. Läxa 11 på sid. 37-40 är de vanliga spår sidorna. Alla gör spår 1 och 2. Därefter får de välja om de gör spår 3. Sid. 40 är problemlösning och jag vill att ni ber barnen att skriva på "mattespråket" och förklara sina svar. Det är viktigt att de inte bara skriver ett svar. På matten har de även tränat klockan på Ipad.

I svenskan har de fått träna på att skriva berättelser i nästan tre veckor. De fick denna vecka möjlighet att läsa för varandra och ge feedback. Därefter har de fått börja träna på att skriva faktatexter.

Vi har fortsatt arbetet med bondgården på NO:n. Det passade bra att barnen även där fick skriva faktatexter på ett liknande sätt som i svenskan. De arbetade i grupper om tre eller fyra stycken och samarbetet gick väldigt bra.

De har varit på biblioteket och arbetat med läsgrupper. På halvklassen i data har de fortsatt med sina berättelser.
På SO:n har de arbetet med Carl Von Linné samt spelat ett "värdegrundsspel".
Vi avslutade veckan med att se ett avsnitt av lilla aktuellt skola.

Onsdagen den 28/5 åker vi till Skansen. Jag återkommer med mer info om det nästa vecka.

Läxor:
Matteläxa, läxa 11 på sid. 37-40 är de vanliga spår sidorna. Alla gör spår 1 och 2. Därefter får de välja om de gör spår 3. Sid. 40 är problemlösning.
Ny "hemliga läxan".

Trevlig helg
Salina, Jennifer och Fanny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar