fredag 23 maj 2014

Veckobrev

Hej!

Sommarvärmen är här!
Barnen kommer in och är svettiga och törstiga efter rasterna. Vi påminner dem om att dricka extra. Det är härligt att se dem så lyckliga att komma ut snabbt och slippa ta på sig så mycket kläder. 

Vi berömmer ofta era barn för hur bra de arbetar.  Vissa veckor är dock lite utöver det vanliga. Denna vecka har de jobbat superbra!!! 
På NO:n fick de i uppgift att färglägga djur och göra en bondgård. De hjälptes åt att hämta allt material, skriva bokstäver, måla, klistra upp sina faktatexter som de gjorde förra veckan. Det blev en underbar bondgård som finns att beskåda i klassrummet!

I matten har vi börjat med sista kapitlet som handlar om statistik. Barnen har fått träna extra på att göra tabeller och diagram. De har fått undersöka hur många syskon klassen har, favoritdjur, aktiviteter, favoritfärg m.m. De arbetade två och två och gick runt i klassen och fyllde i  sina tabeller för att sedan göra ett diagram av sina undersökningar. 

På SO:n har de fortsatt med årsboken då de arbetat med sommaren. 

I svenskan har de fått ta mycket eget ansvar under veckan då de tränar på lite valfria moment. 

På onsdag den 28 maj åker vi med båda ettorna till Skansen. Vi vill att alla barn är här 8.15.
Vi kommer att titta på djur och lyssna på "Troll, vättar och allsköns knytt" samt "Sagans land är överallt".
Barnen behöver ha lunchmatsäck med dryck och frukt. Vi tar däremot med mellanmål och beräknas att vara tillbaka mellan 14.00 och 14.30. 
Om någon av er har planer på att hämta era barn tidigt för att ni ska åka bort, kontakta oss via mail så vi vet hur många det rör sig om. Det finns alltid möjlighet att hämta era barn vid skansen. 

Idrottslärarna önskar att alla barn har med en vattenflaska när de har idrott då det för tillfället är väldigt varmt. Eftersom att de inte alltid är i närheten av en vattenkran blir det annars svårt att vätska upp under lektionstid.
Risken är att barnen får vätskebrist och värmeslag och det är inte kul.

Läxor: 
"Hemliga läxan".
Den löpande läsläxan(läsa minst 15 min varje dag samt fylla i protokollet).
Matteläxa, läxa 12 sid. 41-43.
Idag, fredag får era barn med sig ett brev hem till er föräldrar. Medföljande till detta brev finns ett papper som ni gärna får använda att svara på brevet. Vi vill gärna att det  finns hos oss igen senast den 5 juni då det ska in i era barn portfolio. 

Trevlig helg!
Salina, Jennifer och Fanny


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar