fredag 16 januari 2015

Veckobrev skola!

Hej allihop!

Första hela skolveckan efter jullovet är redan slut och rutinerna sitter. Roligt att många av barnen frågade efter läxor redan för en vecka sedan - de gillar helt enkelt sina gamla vanor!

Veckan som gått:

Eleverna har fått extra tid att avsluta den föregående matteboken på ett bra sätt. De har fortsatt med sitt årstidshäfte och arbetat med berättelsers olika perspektiv, vokaler och konsonanter i svenska. I engelska har vi lärt oss kroppsdelar, repeterat hälsningsfraser samt försökt beskriva vår kompis genom namn, ålder och utseende. Idag, fredag har vi påbörjat nästa arbetsbok med nya äventyr och mysterium för Mattedetektiverna.

En miss i informationen ledde till att det inte blev någon simning för de elever som skulle gå på det igår, torsdag. Till allas glädje kunde de istället ansluta till övriga och se teaterföreställningen på Kulturskolan i Brommaplan - en föreställning om Spöken, instrument, klassiska verk och popmusik! (Imorgon lördag 17/1 är de elever som är nyfikna på Kulturskolans aktiviteter välkomna att ex. pröva på instrument eller sång på plats där; lapp med info har skickats med hem).

Helping hands den här veckan är Maiken och Felix.

Övrig info:

Vi har gjort en ändring i schemat p.g.a. att några elever går på simning på torsdagar. Engelska har flyttats till måndag morgon istället för på torsdag. 

Tisdag 20/1 Föräldramöte för klass 2A och 2B 18.00-19.00

Läxor till torsdag 22/1:

Läs- och skrivläxa: Kapitel 15 i läseboken; En nalles irrfärder s. 86-90. Elever gör även tillhörande skrivläxa som de får med sig hem. 
Matteläxa: Stencil som eleverna får med sig hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar