fredag 6 februari 2015

Veckobrev skola

Hej föräldrar och barn i klass 2A,

Vi har fått en fin start på terminen. Jonas bidrog mycket till detta och det är såklart tråkigt att han inte är kvar hos oss. I måndags började istället Ibsa. Ni är välkomna att komma in och hälsa om ni inte redan gjort det.

Denna vecka har barnen arbetat med spårsidorna i matteboken som avslutar kapitel 1. De har även fått lite extra tärning när det gäller avrundning och överslagsräkning. I svenska har de inlett ett nytt arbete som vi kallar "boken om mig". De kommer mestadels att arbete med den under skoltid, både under svenska och data, men även få några hemuppgifter. De har fått göra en framsida än så länge. De har även arbetat i sina läsgrupper och tränat på att plocka ut delar ur faktatexter. I engelska har de tränat mer på kroppsdelar och intervjuat varandra om sina monster som de ritat. 
Veckan avslutades med lilla aktuellt skola samt en uppgift att rita ett självporträtt till "boken om mig". 

Barnen får tillsammans med läxorna med sig info om avlusningsdagarna nu i helgen.
Glöm ej att luskamma barnen så slipper vi spridning i klassen.


Kommande vecka:
APT-möte torsdag 12/2 - vi stänger 15.45
Teater på tisdag 10/2 - barnen behöver vara här kl 9.15

Läxor till torsdag 12/2:
Läs-och skrivläxa, kapitel 18 i läseboken; Klockan tickar s. 102-104. Tillhörande läxpapper.
Matteläxa, Läxa 3 spårsidorna

Trevlig helg
Salina

1 kommentar:

  1. OBS!!!!!
    "På simskolan denna vecka fick barnen veta att de fortsättningsvis MÅSTE ha badmössa när de simmar. I simhallen finns det bra badmössor att köpa för 20 kr. Om ni inte har en badmössa hemma eller köper en till nästa vecka, så går det bra att skicka med era barn 20 kr till skolan så att de själva kan köpa en badmössa på plats i simhallen på torsdag. "

    SvaraRadera