fredag 6 mars 2015

Veckobrev skola

Hej barn och föräldrar i klass 2A,

Nu efter sportlovet har barnen haft nya krafter och arbetat mycket. De har skrivit vidare på de berättelser som de påbörjade före lovet och även skrivit nya. De har skrivit om sitt sportlov och några har dessutom redovisat. Många tycker att det är lite jobbigt att ställa sig inför klassen. Vi kommer att träna mer på det och även på att lyssna när någon annan talar.

Barnen har avslutat kapitel 2 i matteboken och gjort spårsidorna denna vecka. Nästa vecka får de börja med kapitel 3 som handlar om de fyra räknesätten. Jag att tror många har sett fram emot detta så det ska bli spännande.

De har arbetat med läsförståelse i sina läsgrupper. De fick även göra ett test i läsförståelse i torsdags. Detta är ett test som görs varje år i åk 2. De som inte har gjort det kommer att få vara med på ett litet uppsamlingstest.

Idag har de får göra brukarundersökningen här i skolan. Det gick jättebra för barnen trots att det är många moment med inloggning osv. Vi avslutade med lilla aktuellt och Simon (Salina) says.

Den här veckan påbörjades de sociala utvecklingssamtalen. Det har gått jättebra och det är härligt att höra era barn ta kommandot över samtalen. De har förberett sig väl tillsammans med Adina och Hampus som även de gjort ett fint jobb med att lära känna och verkligen se varje barn på, trots allt, så kort tid.

Nästa fredag är det pi-dagen och vi kommer att uppmärksamma det på hela skolan genom att arbeta med ett gemensamt matematikproblem. Därefter kommer vi i klassen att arbeta med matematik och såklart försöka klargöra pi.

Läxor:
Läs-och skriv: Kapitel 21 i läseboken; Galna ungar s. 117-121.
"Boken om mig"; När jag var liten.
Barnen får även med sig ett papper med de olika läsfixarna så att de kan försöka hitta någon de inte brukar välja att använda till sin läsläxa.
Matte: läxa 6 s. 20-23, var uppmärksamma på att det är spårsidorna.


En rolig vecka är nu till ända och jag önskar er alla en fin och solig helg!
Hälsningar
Salina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar