fredag 27 mars 2015

Veckobrev skola

Hej allihop,

Veckan har bjudit på lite kyligare väder men värmande lekar på rasterna. Det har varit lite lugnare stämning och inte lika mycket konflikter som föregående vecka.

Barnen har börjat träna sig på att använda läsfixaren konstnären. De har fått blunda och lyssna till olika texter för att sedan berätta vad de sett, känt, hört och kanske även doftat.
De fick dessutom rita bilder till sina upplevelser av texterna. De blev väldigt många härliga bilder.
I arbetsboken, diamantjakten, har de arbetat med tankar och känslor, att kunna beskriva ett händelseförlopp och lekt med ord.
I torsdags fick de titta på ett av de nya avsnitten i serien "Livet i bokstavslandet", som nu handlar om olika ljud. I detta avsnitt tog de upp sj-ljudet med stavningen sk. Barnen fick efter detta skriva berättelser med så många sk-ord som möjligt. Vi kommer att fortsätta arbeta med stavning på detta sätt under våren.

I engelska har barnen fått träna på fraserna: - How do you feel? och  - How are you?
De har fått träna på kroppsdelar och olika sjukdomar. Vi hann inte riktigt färdigt utan kommer fortsätta med detta även nästa vecka då de bla kommer att få tillverka och spela memory.

Idag, fredag var musiken inställd då det var elevensval  för de äldre eleverna. Barnen fick istället arbeta med läsgrupperna.
De har sett på veckans summering av lilla aktuellt och även påskpysslat.

Nästa vecka är något kortare då långfredagen infaller.

Läxor till torsdag 2/4
Läs-och skrivläxa: Kapitel 24 i läseboken och tillhörande läxpapper med läsfixaren konstnären.
Matteläxa: läxa 8 och dessutom www.elevspel.se för er som känner att ni behöver extra träning. Träna gärna på både multiplikation och division. De som inte har samma läxbok tränar extra mycket på elevspel :)

Trevlig helg!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar