fredag 17 april 2015

Veckobrev skola

Hej barn och föräldrar,

Den här veckan har vi inlett arbetet med Tema Rymden!
I måndags var barnen var väldigt förväntansfulla. Vi började med att göra en tankekarta om rymden tillsammans med klass 2B. Därefter såg vi en film om Big Bang.

Under veckan har eleverna fördjupat sig i rymdfärder, astronauter, hur universum skapades och galaxer. De har sett på korta filmer, läst texter, svarat på frågor, skrivit texter, ritat och skapat. De har även tränat på sånger om rymden och börjat träna in en teater. Allt som barnen arbetar med under temat kommer ni såklart att få ta del av på den årliga Vernissagen, torsdagen den 7 maj kl 15-17.

Vi kommer arbeta med Tema Rymden även under de kommande två veckorna och schemat ser därför annorlunda ut. Nästa vecka fortsätter barnen att arbeta med galaxer och vår galax vintergatan. Därefter stjärnor, stjärnbilder och solen.

Utöver temaarbetet så har eleverna börjat arbeta med kapitel 4 i matteboken som handlar om mätning. De har tränat på olika enheter så som m, dm, cm och mm. Men även l och dl. Det har fått mäta lite saker i klassrummet och vi har laborerat lite med olika mått som används vid bakning. Kanske de får något infall att vilja baka hemma :)

Nästa torsdag är det Världsbokdagen samt trygghetsförmiddag. Det blir tyvärr ingen idrott alls då hela skolan samlas gemensamt kl 8.50. Klassen börjar istället i klassrummet som vanligt kl 8.15.
På trygghetsdagen arbetar eleverna som tidigare med klass 6A. Denna gång är temat Utanförskap och eftersom det dessutom är Världsbokdagen så kommer de att läsa olika texter ur valda böcker inom det valda temat
Den resterande tiden av dagen ägnas självklart åt läsning!

Tisdagen den 28 april åker vi till Tekninska museet för att titta på en film som heter Rymdresan. Barnen kommer att behöva matsäck. Jag återkommer med mer info under kommande vecka.

Läxa:
Barnen ska fortsätta skriva på en berättelse som de börjat att skriva i skolan. De har fått instruktioner med sig hem om vad nästa sida i berättelsen ska handla om.
Jag har inte skickat med något läsprotoll men vill att alla barn läser minst 15 min varje dag.
Ingen matteläxa denna vecka.

Jag önskar även att eleverna har med sig tomma och torra mjölkpaket samt skokartonger till på måndag!

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar