fredag 24 april 2015

Veckobrev skola

Hej allihop,

Denna veckan har vi fortsatt att arbeta med Tema Rymden. Eleverna har arbetat med galaxer och vår galax Vintergatan samt stjärnor och stjärnbilder. De har skrivit faktatexter, svarat på frågor, ritat, målat och skapat. När det funnits tid över har de även forskat vidare på egen hand i olika faktaböcker.
Nästa vecka kommer de att få fördjupa sig i vårt solsystem, jorden och månen. 
På tisdag åker vi till tekniska museet på att titta på filmen rymdresan. 

I matematiken har vi passande pratat om hur vi delar in vårt år i dagar, månader och kvartal. Vi rabblade månaderna framifrån och bakifrån. Därefter fick en elev spela sol och en annan vår planet jorden för att illustrera att det tar ett år för vår jord att snurra i sin bana runt solen. Genom detta kunde vi även prata om varför vi får skottår och dag och natt. 

I går var det trygghetsdag och även Världsbokdagen. Vi arbetade som tidigare med 6a. Denna gång handlade det om utanförskap på olika sätt. Efter en kort diskussion kring begreppet så delades de in i mindre grupper och de äldre eleverna fick läsa ur olika böcker för sina gruppmedlemmar. 
De fick prata om utanförskap och skriva ned exempel och lösningar på detta. Deras arbete sitter uppsatt i ljushallen. 
Eftermiddagen ägnades åt bokens historia, olika författare, biblioteksbesök och tyst lösning. 

Kommande vecka
På tisdag åker vi till tekniska museet och vi samlas kl 9.00 på innergården, utanför vår ingång. Barnen behöver lunchmatsäck och frukt med sig.
På torsdag är det Valborgmässoafton och på fredag Första maj och lovdag på skolan. 

Läxor:
Läsläxa - läslogg
Skrivläxa - fortsättningen på berättelsen om resan i rymden
Matteläxa - läxa 10

Trevlig helg! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar