onsdag 17 november 2010

Läsprojekt och skolwebb

Hej igen!

Vad roligt att alla har varit så flitiga med att läsa och måla läshattar! Idag läste vi efter lunchrasten, och det räckte till att måla minst en bit. Jag försöker hinna sitta och läsa med var och en så fort jag har tillfälle. Några hade redan läst ut sin bok, och behövde byta. Man får gärna ta en bok hemifrån, om läsningen "tagit slut".

Det är många föräldrar som ännu inte varit inne i skolwebben och tagit del av sina barns skriftliga omdömen. Vi rekommenderar verkligen att inte vänta tills in i det sista, det är många klasser som har samtalsperiod nu, så det kan bli svårt att få tillträdelse till webben under vissa tider. Påminner också om att ni ska ha med en utskrift till samtalet.

Den här veckan håller vi på med tiotal och ental i matematiken. Än så länge inom talområde 0-20. Barnen har kämpat med additionsmetoden att fylla upp till ett helt tiotal först, och sedan se hur många ental som blev kvar, till exempel 7+5=10+2. Inte så helt enkelt i början, men vi ska göra det praktiskt också med klossar, så klarnar det säkert.

Hälsningar Solveig

2 kommentarer:

  1. Vi har tyvärr inga utskriftsmöjligheter hemmavid och det är på den datorn vi har e-legitimation så vi kan inte ha med en utskrift på samtalet. Jag förstår att det är enklast för skolan om vi föräldrar gör så mycket som möjligt själva och jag tyckte att det var jättesmidigt att ta del av omdömena på skolwebben, men det måste finnas utrymme för alternativ för oss som inte fått all teknik på plats i hemmet.

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Om det strular och eller man inte har några möjligheter att skriva ut hemma så ta kontakt med mentorn så kan vi hjälpa till med det.

    Johan Michaelson
    Bitr. rektor F-2

    SvaraRadera