onsdag 10 november 2010

Välkomna tillbaka

Hej och välkomna tillbaka efter lovet!

Det var kul att träffa barnen igen. Det kändes som jag varit borta extra länge, eftersom jag inledde veckan med att vara sjuk ett par dagar. Anneli, Lena och Tobias tog väl hand om allting, så jag tror att skolarbetet flöt på som vanligt. Veckans bokstav är Vv, så vintervädret passade extra bra!

Vi hade kompismassage, idag. Vi lärde oss sex olika övningar som till exempel "hjärtat" och "kaninen". Det är facinerande att uppleva hur lugnet och stillheten lägger sig i klassrummet när barnen masserar varandra. Det sägs ju att det blir färre konflikter i barngrupper som har massage på schemat. Dessutom minskar stress och spänningar, och koncentrationen ökar. Idel vinster! Kanske någon redan fått en demonstration därhemma?

Jag hoppas alla fått mejlet om de skriftliga omdömena, och hur ni själva kan ta del av, och skriva ut dessa från skolwebben, innan utvecklingssamtalet. De kommer att finnas tillgängliga en vecka före samtalet. Om ni ännu inte hunnit logga in i skolwebben, kan ni hitta information om detta på vår hemsida http://www.sodraangbyskolor.stockholm.se gå sen vidare på För elever och föräldrar, och sen vidare till dokument.

Vi har varit och lånat böcker på biblioteket, det börjar ju dra ihop sig till höstens läsprojekt! Det blir således ingen ny läsläxa i Förstagluttarna nästa vecka. På måndag får barnen istället läxa att läsa skönlitterära böcker. Vi skickar med information om hur det hela ska gå till i en plastficka, tillsammans med boken.

Det var allt för nu... kör försiktigt i halkan i morgon!

Solveig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar