torsdag 25 november 2010

Utvecklingssamtal

Hej!

Det är trevligt att träffa er barn och föräldrar tillsammans på utvecklingssamtalen och prata om barnens lärande. Tänk vad mycket som har hänt med framförallt läsningen bara på dessa 2-3 månader som gått!
Jag ser fram emot de sista samtalen nästa vecka.

Läsprojektet fortsätter med full fart, läshattarna går åt som smör i solsken. Vi har varit till biblioteket igen.

I morgon, fredag, ska vi tända första adventsljuset och börja prata om julens budskap. Barnen har själva tillverkat en adventsgran av utklippta händer på grönt papper, och där julgranskulorna blir luckorna i kalendern. Vi har inte monterat upp allting ännu, förhoppningsvis kan vi få en bild på den i morgon.

Klassen har även fått en adventskalender från Barnens Trafikkalender plus varsin reflex som pris för att vi deltog i en teckningstävling i samband med vårt trafikprojekt "säker skolväg" i höstas.

I SET har det handlat om olika känslor. Barnen har ritat och skrivit saker som de blir glada, arga, ledsna eller lugna av. Till nästa gång har de läxa att ta hem boken och visa er föräldrar, samt fråga vad som gör er glada, arga, ledsna och så vidare. Sedan ska de fundera kring om det är skillnad på vad vuxna och barn tar upp. Ingen skrivläxa, utan mer samtal och reflektion. Det ska vara klart till på onsdag den 1/12.

Påminner också att vi stänger klockan 15.45 på onsdag den 1/12 på grund av personalmöte.

Solveig, Anneli, Lena och Tobias

2 kommentarer:

  1. Hej,
    Ska barnen ha med sig egna ljus att ställa på sin bänk?
    Mvh
    Anna Lassen

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Hoppas att du har hunnit med att få svar på det här innan dagen.

    Johan

    SvaraRadera