onsdag 13 april 2011

Glad Påsk!

Hej!

Nu är snart påsken här, och det pysslas för fullt ute på fritids med massor av kycklingar och påskharar . I klassen har vi precis gjort klart alla bokstäverna i Tutti frutti och i bokstavshäftet! På fredag lyssnar vi på den sista läsläxan i Förstagluttarna på ett tag. Efter påsk kommer vi nämligen att starta upp vårens läsprojekt, och då blir det läsläxa i skönlitterära böcker, istället. Liksom förra gången får barnen måla läshattar efter varje gång de läst. Mer information får ni efter lovet.

I matte har vi börjat nya kapitlet om geometriska kroppar, bland annat klot, pyramid och cylinder. Vi har upptäckt att vardagen är full av dessa former, i köksskåpen inte minst med alla förpackningar. Några barn har kvar lite på förra kapitlet, dubbelt eller hälften, och de får gärna ta hem och räkna i kapp.

I "balansera och väga" håller vi på och bygger mobiler, med hjälp av de kunskaper vi fått tidigare, av bland annat stödpunkten och vikten. Fantasin flödade fritt, och vi fortsätter i morgon så att alla mobiler hinner bli färdiga att visas upp på vernissagen. Vi tittade också på bilder av Alexander Calders mobiler som är fantastiska konstverk. Det är för övrigt han som gjort den stora mobilen som står utanför Moderna museét här i Stockholm.

Det blir en utflykt till Björklunds Hage på fredag, tillsammans med 1B. Vi går efter 8.30 och kommer tillbaka lagom till lunch vid 11-tiden. Ta med frukt, och kanske en liten smörgås i fickan- inte matsäck! (vi ska ju äta riktig lunch sen). Vi hoppas på fint vårväder, och vi passar såklart på att titta hur långt våren kommit när vi ändå är ute.

Glad Påsk!

Solveig, Anneli, Lena och Johanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar