fredag 29 april 2011

Springskor

Hej!

Vad roligt att så många kom på vernissagen i går! Det var massor med folk och jättelyckat tyckte både vi och barnen. Det blir en riktig wow-effekt när allt ställs ut samtidigt.

Vi är igång med läsprojektet sen ett par dagar nu, och jag hoppas att alla har bok och läshatt med sig hem. I plastfickan finns även ett litet informationsbrev om man glömt sen sist hur det hela går till, annars är det bara att fråga. Många har lånat böcker på biblioteket idag, men en del kan behöva hjälp att välja hemma.

Nästa vecka är det dags för bilfria veckor här på Södra Ängby skola, igen. Vi kommer att hålla på i fyra veckor, v. 18-21. Vi ska inte samla poäng denna gång, utan vi kommer att sätta löv på ett träd, ett löv för varje gång man går, cyklar eller åker kommunalt. Förhoppningsvis blir trädet grönare och grönare ju närmare sommaren vi kommer... Mer information hittar ni på bitr. rektorsbloggen F-2.

Utegympa blir det framöver, med start på tisdag, hälsar Margareta. Bra "springskor", gärna knyt, och kläder efter väder.Handduk.

På torsdag kommer vi också att få användning av springskorna. Då blir det "Hela skolan springer" på eftermiddagen. Se inbjudan som ni fick på mejlen tidigare idag.

Vi har haft besök av en inspektör från Skolverket i klassen under veckan. Vi har, som ni kanske redan läst i rektorsbrevet, skolinspektion denna vecka. Hon tyckte att det var fina barn och att de arbetade bra i klassen... och det tycker vi med! Det är verkligen stor skillnad mot i höstas!

Vi har sått solrosfrön och väntar nu på att dessa ska börja gro i sina små krukor på fönsterbrädan. Det lär ska bli soligt och varm i helgen, så på måndag hoppas vi att det spirar något litet grönt där!

Till sist påminner vi om att sommarlovslappen som barnen fick hem i tisdags ska lämnas senast på onsdag den 4/5.

Trevlig helg!

Solveig, Anneli, Johanna och Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar