torsdag 11 oktober 2012

oktober

Hej på er!

Den här veckan har vi tränat på bokstaven L. Vi har lyssnat på L-sången om "Lejonet som lugnade en liten lus att han minsann inte tänkte äta upp honom för han var för liten". Barnen har format L enligt konstens alla regler. Lite finskrivning med små bokstäver har vi också klämt in. Det är ju några bokstäver nu som barnen har lärt sig och då kan man forma några små ord med dem. Det kan vara lite krångligt faktiskt att hålla reda på hur de olika bokstäverna formas. Lilla a är svår tycker många. Lätt att ljuda men svår att forma.

På vår glasvägg in till grupprummet sitter jättesöta små lejon som barnen har gjort. Det blev både pappor, mammor och små bebislejon!

I matte arbetar vi just nu  mycket med att nöta in 10-kompisarna. Barnen har fått spela samma spel som ni gjort hemma i läxa. Vi har ritat 10-kompisarna med hjälp av våra 10-band som vi tillverkade förra veckan.

På espresso finns det några roliga övningar och filmer som handlar om talen upp till 10. Det var allt från enkel problemlösning till pilkastning. På halvklassen idag fick barnen jobba på datorn med detta (självklart gör vi samma sak med andra gruppen imorgon). Som avslutning fick barnen gå in och se på små filmer om hösten samt skapa egna höstlandskap. Det var superkul tyckte barnen!

Nästa vecka arbetar vi med bokstaven E. Det blir ett nytt besök på biblan och i matte sätter vi igång med nästa avsnitt i boken som handlar om geometri. 

Till sist vill jag tacka för alla trevliga utveklingssamtal! Det är nu klart för denna gången. Nu gäller det att träna på våra IUP-mål inför nästa samtal i början av vårterminen.

Läxa v. 42

(delas ut på måndagar - lämnas in på fredagar)

kapitel 7 i läseboken "Efter matchen"
tillhörande sida i läxboken
läxa 3 i matteläxboken s 10-12

Trevlig helg!

/Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar