fredag 26 oktober 2012

Hej på er,


Vilken härlig förmiddag vi hade i skogen i måndags! Barnen åt sin frukt och sedan gjorde vi ett litet experiment då vi grävde ner olika sorters "skräp" i jorden. Vi pratade lite om vad barnen trodde skulle hända nu med skräpet. När snö och tjäle försvunnit går vi tillbaka och tittar. Sedan fick barnen leta efter olika sorters frukter och frön två och två och ta med sig till skolan. Vi  hittade bl.a. nypon, rönnbär och ekollon. På halvklassen dagen tittade vi på våra frön och barnen fick fundera över på vilket sätt de spred sig. Barnen blev väldigt fascinerade av att ormbunkens sporer kunde färdas över hela jordklotet med vinden!

I onsdags bjöds det på lite FN-dagspyssel i de nya faddergrupperna. Det var riktigt kul att se hur våra barn hjälpte de yngre sexåringarna att klippa och vika vingar. Det var minsann inte så lätt som man kan tro.Det blev vackra fredsduvor som får pryda våra hallar ett tag framöver! 

Vecka 45:

Vi börjar som vanligt med bokstavsarbete på måndag. Nu är det dags för bokstaven Ii.
I matten arbetar vi färdigt med kapitlet om geometri och mönster och så kommer vi göra diagnosen i matteboken. Vi kommer att arbeta vidare med de olika vanliga lövträden. Barnen kommer att få göra enkla faktablad som vi sätter ihop till en liten bok.

Ha ett skönt höstlov så ses vi vecka 45!

/Jenny



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar