fredag 19 oktober 2012

oktober

Hejsan!

Den här veckan har vi tränat lite extra på datorn. Barnen har fått vara inne på espresso och gjort klart sina höstlandskap som de har fått ta hem. Vi har också arbetat med tiokompisarna och med bokstäverna på espresso.




I matten har det handlat om geometri. Vi har tränat på att känna igen och kan namnge de olika formerna kvadrat, rektangel, cirkel och triangel.

Inför vecka 43:

Det kommer att bli en händelserik vecka!

Eftersom det är så fint och höstlikt ute just nu så tänkte vi ta en utelektion på måndag 22/10 för att titta lite närmare på hur naturen ser ut på hösten. Därför skulle det vara jättebra om barnen är här senast kl. 9.30 så vi hinner iväg innan lunchen. Vi kommer att ta med oss frukten och äta ute.

Även i klassrummet så kommer vi att arbeta med hösten. Barnen kommer bl.a. att få samla frukter från olika träd och buskar och fundera över hur de sprider sig.

Självklart kommer vi att uppmärksamma FN-dagen på onsdag. Vi kommer äntligen att träffas i våra nya faddergrupper. Det har era barn längtat efter!

Nästa veckas bokstav är N och det faller sig så bra att det råkar vara nallens dag på torsdag. Därför tänkte vi följa barnens önskemål om gosedjursdag på fredag. Vi vill att alla barn har med sig sitt favoritgosedjur på fredag 26/10. Har man inget så kanske man kan välja ett som man tyckte om när man var mindre. 

I matten fortsätter vi med geometri och mönster.

läxa v 43:
s 36-39 i läseboken
tillhörande sida i läxboken
Matteläxboken läxa 4.

Trevlig helg!!

/Jenny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar