fredag 6 september 2013

Hej på er!

Denna vecka har jag börjat med utvecklingssamtalen. Vid eventuella förhinder så hör av er i så god tid som möjligt så att jag har möjlighet att erbjuda tiden till någon annan.

Veckan har gått i rasande fart och vi har arbetat med en massa olika saker. Bokstaven M, fortsatt arbete i matteboken med siffrorna 6-10. Igår, torsdag hade vi först fotografering och därefter var vi i biblioteket. Sofia som arbetar där berättade om var de olika böckerna finns, vilka regler som gäller och hur man lånar. Alla hittade en eller två böcker och de kommer att få prova sig fram om de känns lagom. Fråga gärna hemma vad de tycker om sina böcker. Vi vill inte att barnen tar hem böckerna utan att de har dem i sin låda så att de kan ta fram dem vid behov.

Idag fredag kom brandkåren hit med två stora brandbilar. Barnen fick både prova att krypa i en rökfylld tunnel, släcka eld på en docka (den brann inte när de tränade), lyssna och ställa frågor. Under tiden de var här fick de åka på två larm. Detta blev såklart stora händelser. Men som tur var så var det inget allvarligt och de kom tillbaka.

Barnen har fått en ny läsläxa med sig hem och den är till onsdag 11/9. Det är kapitel 2 i boken och detsamma i läxboken.

Det nya schemat ligger nu ute på hemsidan. Vi har fått fler halvklasser vilket innebär att den andra halvan har antingen sovmorgon eller fritids. På fritids kommer vi vid dessa tillfällen att arbeta med något inom samma ämne i form av skapande, drama, spel eller annat. På måndag börjar gr 1 med svenska och gr 2 med fritids/sovmorgon.
Grupp 1: Elsa, Judit, Hugo I, Leona, Bruno, Daniel, Emma, Jacob N, Axel, Dante, Viktor, Vanessa, My, Ronja.
Grupp 2: Theo, Sofie, Hugo H, Astrid, Jakob C, Charlie, Maiken, Maja, Elise, Adrian, Alice, Erik, Flex.

Kommande vecka fortsätter samtalen och vi har dessutom föräldramöte på onsdag kl 18.30-20.
Vi har tänkt att baka med barnen på onsdag så att ni kan köpa fikabröd på mötet på kvällen. Pengarna går såklart till barnen. Om någon har äppelträd hemma så skulle vi bli jätteglada om barnen kunde ta med några till på onsdag.
Påminner igen om att barnen gärna får ha med sig egna muggar som vi kan ha i klassrummet.

Trevlig helg!

Salina Jennifer Andreas




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar