fredag 13 september 2013

Veckobrev!

Hej!

Tack för att så många kunde komma på föräldramötet. Jag vet att många har syskon och att det inte alltid går att närvara när det ligger samma tid. Jag skickar ut minnesanteckningar på måndag så att alla kan ta del av vad som sades.
Äntligen har ni fått ett schema! Det finns på hemsidan och några fick det även i handen på mötet. Vi har lyckats få in fler halvklasser vilket innebär att man även kan få en liten sovmorgon ibland när det behövs. Annars försöker vi koppla ihop fritids med det ämne som den andra gruppen arbetar med tex i form av skapande, drama, gruppövningar, spel mm. Denna vecka har de tex fått hitta siffror och bilda grupper samt byggt siffror med kroppen.

Det fina vädret har fortsatt och vi har bla  pratat om det på No. Årstidsskiftningen är på väg och vi har passat på att gå ut och samla löv i grupper för att sedan försöka titta och jämföra med bilder och att lista ut vilket träd lövet kommer ifrån. Det fick även leta lite fakta.
På SO har barnen börjat göra en sk årsbok. De har pratat om vilka högtider och traditioner vi firar under hösten, sett en liten film och pratat om vilka högtider vi har i september för att sedan pricka in dem i kalendern.

Bokstaven för veckan var A och vi har arbetat med den på massa olika sätt. Vi har lyssnat på hur olika den kan låta, skrivit upp ord med a och lyssnat på var i ordet den finns, spårat, skrivit mm. Detta är den vanliga arbetsgången innan vi går över till arbetsboken.
I onsdags fick barnen ha mattebak! De bakade äppelmuffins och de verkade ha väldigt roligt. Vi pratade om hälften och dubbelt, antal, olika mått bla.

Barnen har fått gå till biblioteket igen. Många hade redan läst klart. Några  kände att de tagit en för svår bok och andra en för lätt. Det gäller att hitta något som passar utan att titta på vad andra tar. Barnen behöver få in en vana att gå dit och lära sig var de kan hitta böcker som passar.

Utvecklingssamtalen fortsätter och ska vara klara innan september är slut.
Läxor får barnen med sig hem på fredagar och de ska vara tillbaka nästkommande onsdag. Matteläxa får de varannan vecka och läsläxa varje vecka. Jag vill att barnen använder blyertspenna när de gör sina läxor.
Idag har barnen med sig båda läxböckerna. Nästa kapitel i läseboken ska läsas och arbetas med i den lilla boken. Läxa 2 i matteboken s 7-9. s 9 är problemlösning precis som förra gången.

Trevlig helg!
Salina Jennifer Andreas

1 kommentar:

  1. Det vore toppen om läxorna kunde synas tydligt i det gröna fältet Veckans information, så blir det lite enklare att hitta!

    SvaraRadera