fredag 20 september 2013

Veckobrev!

Hej allihop!

Denna vecka har det varit många samtal. Nästa vecka ska alla samtal vara klara. Vi har hemstudiedag från 12.00 och då är alla lektioner inställda och många samtal inlagda.

Det nya schemat rullar på och vi tycker att halvgrupperna fungerar väldigt bra arbetsmässigt. Vi har arbetat med bokstaven S och börjat med ettt nytt kapitel i matteboken. Kapitel 2 som handlar om geometri. Vi har fått igång läsgrupperna och en halvklass har även haft data. Det är härligt att se eleverna få in en vana i sitt arbete. De börjar även se lite piggare ut än tidigare.

I NO:n har vi arbetat vidare med olika löv. Vi har pratat om vilka lövfamiljer de tillhör, varför löven ändrar färg och vad som händer med dem när de faller till marken. De fick gå ut på skolgården och samla löv men denna gången fick de studera löven mer ingående och sortera efter lövfamilj.

I SO:n har barnen arbetat vidare med Årsboken och boken har fått två nya sidor, receptet på äppelmuffins som vi bakade förra veckan och höstsånger som de tränade på att sjunga. De har repeterat högtiderna som infaller nu i helgen; Internationella fredsdagen och Höstdagjämning.
 De har även fått träna på att uttrycka sina åsikter genom att diskutera ett avsnitt ur serien vara vänner.

Läxa till onsdag 25/9:   Kapitel 4 Skolan i läseboken s. 20-23 samt uppgifterna i läxboken på s. 6. Några fick med sig matteläxan från förra veckan då de glömt någon sida. Jag ska vara tydligare på bloggen om vilka sidor som gäller i respektive bok så att ni lättare kan hjälpa era barn. Varje läxa i matteboken har en avslutande sida med problemlösning. Där väljer eleven från 1-3 uppgifter.

APT-möte på torsdag den 26 september och vi stänger 15.45!

Vill redan nu passa på att tala om att vi onsdagen den 2 oktober kommer åka till skansen. Barnen kommer att behöva matsäck. Jag återkommer med mer information senare.

Denna vecka har två andra vuxna på skolan, en lärare och en på fritids, frågat mig hur klass 1A kan vara så fina. Det värmer i hjärtat och jag håller med dem. Klassen är väldigt fin och jag är så stolt över dem!

Trevlig helg!

Salina Jennifer och Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar