fredag 18 oktober 2013


Hej!

Denna vecka har vi arbetat med bokstaven Nn. Vi fortsätter att lägga mycket tid på varje ny bokstav för att eleverna verkligen ska bli säkra på dess ljud och form. Vi arbetar även med en eller två nya ordbilder varje vecka och barnen får i samband med det bygga meningar framme på tavlan. Det är väldigt uppskattat och många händer upp i luften när vi gör det. I måndags så var det ordbilden har som introducerades. De fick ta hjälp av tidigare ordbilder och de bildkort som kopplats till den nya bokstaven. Denna vecka var det frukttema på korten.

Vi har börjat med kapitel 3 i matteboken som handlar om addition och subtraktion. Vi har under veckan pratat mest om likhetstecknet och räknesättet addition samt tecknet som man då använder PLUS /+. Vi är lite övertydliga här så att barnen skiljer på tecknet och räknesättet. Genomgångarna i matematiken är alltid obligatoriska därefter är tanken att alla ska få arbeta på lagom nivå. 
Förra veckans läxa visade att alla behöver träna mer på mönster. Därför får barnen idag med sig en matteläxa som handlar om att fortsätta mönster samt att fylla i luckor för att bilda mönster.
I mattelyftet har vi lärare denna vecka haft i uppgift att göra diagnoser på barnen. Jag var noga med att förklara att det var för min skull som de fick göra diagnoserna. Några blev nog lite stressade och kanske rent av nervösa av detta. Det är alltid svårt att göra något man inte gjort tidigare. De klarade det jättebra och är ett bra underlag för mig i den fortsatta planeringen i matten.

I NO:n har vi börjat att arbeta med kroppen. Det var roligt att höra hur mycket de kom ihåg från temaarbetet med kroppen som vi gjorde i F-klass. Vi började med kroppens utsida och främst kroppsdelar.

I SO:n har de arbetat med likheter och olikheter hos sig själva och hos andra. De har diskuterat och jämfört. Vad som känns bäst att upptäcka, att man är lika eller olika. 

Ena halvan har under veckan haft data och nu börjar eleverna lära sig sitt inloggningslösen utantill. Den andra halvan har haft läsgrupp.

Läxa:
Den magiska kulan: kapitel 8 s. 36-39 och s. 10 i läxboken.
Stenciler med mönster i matte.

Nästa vecka:
Det är APT på tisdag och vi stänger 15.45
På torsdagen är det FN-dagen och vi kommer gemensamt på hela F-3 arbeta med det och tillsammans ha en avslutande ”happening” på skolgården. Jag vill att alla barn är här kl 8.15! 

Trevlig helg!

Salina Jennifer och Andreas


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar