fredag 4 oktober 2013

Veckobrev!

Hej!

I onsdags var vi som ni vet på Skansen. Barnen har säkert berättat hemma men jag måste ändå få säga att vi hade en fantastisk dag! Solen sken på oss och djuren var pigga och väldigt synliga. Alla såg inte Järven och Räven men de som gjorde det kunde berätta för övriga. Så här i efterhand hade vi behövt mer tid på oss. Barnen hann bli rejält hungriga innan vi åt lunch trots att vi åt frukten direkt när vi kom fram. Vi fick skynda på lite i slutet. Det var väldigt roligt att barnen kom ihåg så mycket från lektionen innan då vi pratat om de olika djuren som vi skulle titta på. De hade även i grupper om tre börjat med en skansen-bok som de fyllde på med fakta i för varje djur. Vi hann med att vara en stund på lill-skansen efter lunchen vilket uppskattades. Vill även säga att barnen skötte sig utmärkt på resan dit och hem trots att de var trötta på hemvägen.
Det är alltid lika roligt att vara på utflykt med klass 1A!!!
Tack till Helene (mamma till Astrid) och Stefan (pappa till Hugo H) som var med oss på Skansen!

Denna vecka har vi arbetat med bokstaven L. Vi fortsätter att vara noggranna i vårt bokstavsarbete då eleverna på olika sätt får nytta av det i sin skriv- och läsutveckling. Vi har inte arbetat i matteboken denna vecka. Vi har istället i grupper byggt med olika material, någonting högt och någonting lågt. Vi jämförde de olika gruppernas byggen. T.ex. så  var den som lägsta i en grupp högre en den högsta i en annan grupp.
Vi har även arbetat med "Är lika med", "Är inte lika med" och sant eller falskt.
I SO:n har de idag uppmärksammat kanelbullens dag. Barnen har fått göra bullar i trolldeg. De har även pratat om vilka högtider man firar i oktober månad.

Läxa: Kapitel 6 i läseboken: sid 28-31"Fotboll ska vara kul". Sid 8 i läxboken. Om någon missat läxan så har jag lagt i en lapp i någon av böckerna och då blir det dubbla läxor till nästa vecka. Snälla, hjälp era barn att komma ihåg!

Nästa vecka på torsdag den 10/10 så ska vi åka till Brommaplan och vara med på en cirkusföreställning. Vi åker tillsammans med klass 1B. Vi vill att alla barnen är i skolan 8.15!

Högerspalten fungerar ej! Nästa veckas info se nedan:

Vecka 41:

Måndag:
Svenska: Veckans bokstav E
Matte: forts i matteboken

Tisdag:
NO: Göra klart skansen-boken!
Svenska - bokstavsarbete

Onsdag:
Gr 1 - Matte / Gr 2 - sovmorgon/Fritids
Matte
Gr 1 - Musik / Gr 2 - Svenska
Inlämning av läxor!

Torsdag:
Alla börjar 8.15!
Cirkusföreställning!
Svenska- nytt kapitel i läseboken
Gr 1 - Data / Gr 2 - Matte

Fredag:
Gr 2 - Musik / Gr 1 - Svenska
SO
Svenska
Idrott


Trevlig helg!

Salina Jennifer och Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar