fredag 25 oktober 2013

Veckobrev

Hej!

Vi har haft en något annorlunda men intressant vecka. Vi började som vanligt med veckans bokstav Ii. Genomgång och arbete i matte som handlade om talfamiljer.

I No:n fortsatte vi vårt arbete med kroppen och denna vecka handlade det om kroppens insida. Vi såg en film om skelettet och musklerna. Därefter fick de arbeta två och två, hitta rätt skelettdelar, klippa ut och sätta ihop till ett helt skelett.

I onsdags hade vi pysseldag med tema Halloween. Vi delade in barnen i grupper om 10 tillsammans med 1B. De fick sedan gå runt på fem olika stationer. De gjorde lövtryck, godispåsar, ormgirlanger, masker samt såg på "fem myror är fler än fyra elefanter". Det blev en rolig och fartfylld dag.

Igår torsdag så firade vi FN-dagen. Vi arbetade klassvis på förmiddagen med att göra fredshälsningar, rita en fredsbild samt titta på en film om FN och UNICEF. Vi diskuterade och pratade och barnen mindes en hel del från förra året.  Det hela avslutades med ett ballongsläpp på skolgården på eftermiddagen. Allt gick inte enligt planerna men då lär vi oss till nästa år :)
Vill ni se filmen från FN-dagen!

På SO:n så har de återkopplat till barnsrättigheter i och med FN-dagen.  De har pratat om "internationella nalledagen"  och nallens historia. På lördag den 27 oktober är det Internationella nalledagen!

Läxa till onsdag 6/11: Kapitel 9 i läseboken: sid 40-43  "Ristin ir slit!". Sid 11 i den tillhörande läxboken. Läxa 5 i matte sid 16-18Sista sidan är som vanligt problemlösning. Några har även fått med sig sin arbetsbok "Den magiska kulan" hem. Jag vill gärna att de gör klart arbetet med bokstaven Ii, sid. 38-40.

Jag vill även berätta att det åter går löss i klassen. Kolla era barn under helgen.

Trevlig helg och trevligt höstlov!

Salina Jennifer och Andreas



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar