torsdag 5 december 2013

Veckobrev!

Hej!

I måndags tände vi det första ljuset i vår adventsljusstake i klassrummet. De första barnen fick sätta upp sina julkulor på granen samtidigt som de fick sina polkagrisar. Därefter var det bokstavsarbete med bokstaven Kk. Vi hade även en fadderaktivitet på den första rasten. De fick då i uppgift att gå ut i dungen och hitta tio konstiga saker.

Vi har börjat med det sista kapitlet i matteboken som heter tabeller. Det handlar om att sortera efter storlek, färg eller form. Detta kapitel var även kopplat till "Deckarboken", en högläsningsbok som kommer att användas till hela B-boken. Vi har använt mycket tid till att göra klart och några har fått lite extrauppgifter.

Trygghetsdagen blev inställd men vi arbetade ändå kring temat "olika funktionshinder" i klassen. Detta bla med hjälp av lite material från Bamses hjärnkoll. De fick lösa lite kluriga uppgifter i grupper samt bygga ord med olika bokstäver.

Vi har tittat på lilla aktuellt och diskuterat innehållet. Det handlade mest om skolan och eleverna hade mycket tankar.

I samband med det nya kapitlet i "Den magiska kulan" så har vi arbetat med hur en kompis ska vara. De har fått gjort kompishjärtan som vi satt upp i klassrummet.
De har också fått gjort hand- och fotavtryck till sin portfolio.

Imorgon är det julvandring  i Ängby kyrka som de gör i samband med No:n.

Läxa: Kapitel 14 i läseboken "Hur kunde du?" s. 61-64.
Matteläxa s. 25-27, läxa 8. + s. 28-31, läxa 9!
Allt till onsdag den 11/12

Trevlig helg!
Salina, Jennifer och Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar