torsdag 19 december 2013

Veckobrev!

Hej på er!

Denna veckan har gått väldigt fort! 
Vi har arbetat med bokstaven Uu samt gjort en avslutande diagnos i matten. 
I tisdag så var vi på Naturhistoriska riksmuseet och tittade på utställningen om Djuret Människan. En avslutning om kroppen inom NO:n. Besöket blev inte riktigt som vi hade tänkt oss men trots det väldigt lyckat!
Det blev strömavbrott hela två gånger och vi var nära att bege oss hemåt men då kom strömmen tillbaka. Glädjen blev stor och vi hade då hunnit äta vår matsäck och under en lång stund var vi helt ensamma på utställningen (1A och 1B). 
I onsdags så hade vi fadderaktivitet på F-3 och vi pysslade tillsammans. Barnen fick göra varsin skylt med den viktiga uppmaningen nu i juletid: "glöm inte släcka ljusen"!
Det blev en mysig stund för barnen tillsammans med sin fadder. 
Barnen har under veckan även fått städat ur sina lådor och tömt sina pärmar. De har fått ta hem en hel del. 
Idag torsdag så hade vi besök av Maikens två kusiner med föräldrar som bor i Australien. De visade ett bildspel och berättade om hur det är att leva och bo i Australien, vilka djur som finns där och hur de firar jul. Barnen tyckte det var väldigt spännande. 
Därefter har vi ägnat oss åt pyssel med stämningsfull julmusik i klassrummet. 
Imorgon är det julavslutning 9-11!

Nästa termin börjar onsdagen den 8/1 enligt schemat!
Barnen får med sig en läsläxa hem, kapitel 16 "Prata ut" s. 69-72. De får även en papper där de ska skriva och rita om en händelse, upplevelse eller eller ett minne under jullovet som de vill berätta om när de kommer tillbaka. 
Påminner även om APT-mötet tisdagen den 14 januari då vi stänger 15.45!

God Jul & Gott Nytt År!
Salina, Jennifer och Andreas


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar