fredag 10 januari 2014

Veckobrev!

Hej allihop!
God fortsättning på det nya året!
Hoppas ni haft en mysig jul och hunnit få lite sköna vilsamma dagar!

Det har känts inspirerade att få träffa era glada, entusiastiska och fina barn igen. De verkar ha saknat varandra. De har mycket energi till lek men även till arbete. Vi har arbetat med bokstaven Hh, de har fått komma på ord och lyssnat på hur ljudet ändras beroende på vilken vokal som kommer efter. Vi hade lite kvar att göra sedan före jul men de har hunnit med mycket. Kopplat till veckans bokstav har vi även tittat på Livet i bokstavslandet.
Vi har gått igenom innehållet i den nya mattebokens första kapitel och läst vidare i "deckarboken" som vi började med innan jul. Det finns ett uppdrag att lösa till varje kapitel. Barnen har fått börja arbeta i matteboken med siffrorna 11-20. Vi har pratat om jämna och udda tal samt tiotal och ental.
Barnen har fått prova olika typer av dramaövningar. Uppvärmningsövningar, samarbetsövningar och övningar där man "bara" ska ha roligt.
Vi har tittat på Lilla Aktuellts Årskrönika för att minnas viktiga händelser under det gångna året.
Barnen har under veckan även fått delge sina klasskamrater om sitt julminne. De har fått läsa vad de skrivit, berättat fritt samt fått lite frågor. De fick även visa sin bild på stora duken via dokumentkameran.

Läxa till onsdag 15/1: Kap 17 "Häxan i hemska huset" s. 73-76. Samt s. 19 i läxboken.

APT- möte på tisdag den 14/1 och vi stänger 15.45!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar