fredag 17 januari 2014

Veckobrev!

Hej!

Det vackra vintervädret håller i sig och barnen verkar njuta. De blir överförtjusta så fort de ser att det snöar utanför fönstret.

Denna vecka har de arbetat med bokstaven P. De har återigen fått hitta på ord med en vokal efter p; pasta, pizza, polis mm.
I matten har de arbetat med talen 11-20. De har två och två fått räkna olika saker, kaplastavar och lego, för att därefter lägga ut lappar med siffror som stämmer med antalet. De har tränat på talens grannar samt börjat arbeta med tiotal och ental på olika sätt.
På SO:n har de pratat om högtider och traditioner som infaller under januari:  Nyårsdagen, Trettondedag jul, Tjugondedag knut, Lösenordsbytardagen samt Kramens dag.
På NO:n har de börjat med nästa moment som handlar om miljön. De har fått prata om hur vi kan återvinna våra hushållssopor. Under nästa vecka vill jag att de tar med sig en mjölk-, fil-, eller juiceförpackning med skruvkork. Ursköljd!
Johan, vår musiklärare har varir sjuk denna vecka så ingen grupp har fått musik.
Idag var det storröris i ljushallen!

Läxa till nästa onsdag 22/1: "Den magiska kulan" kapitel 18 s. 77-81. Läxboken s. 20.
Matteläxa, läxa 1 s. 4-6. Sista sidan är som vanligt problemlösning då barnen gör minst uppgift 1. De som vill gör uppgift 2 och 3.

Övrigt:
På måndag är det fadderaktivitet på rasten.
På tisdag ska barnen under lektionstid göra hörseltest och syntest.
Fredag 31/1 så åker vi till kulturhuset och tittar på Maximus Musicus och då behöver de matsäck!

Trevlig helg!
Salina, Jennifer och Andreas


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar