fredag 14 mars 2014

Veckobrev!


Hej!

Denna vecka har vi öst beröm över era barn!
De har arbetat väldigt flitigt under fin arbetsro och framför allt så har de tagit ansvar över sig själva och klassen på ett jättebra sätt! Vill de att kompisarna är tysta så säger de till varandra. Vi har pratat mycket om att alla måste få säga vad de tycker och känner.

De har arbetat med bokstaven Cc och fått skriva mycket. Både meningar men även kortare texter. De har haft läsgrupp och halva klassen har haft data. Barnen fick hälften av den tid de brukar ha för att göra sitt arbete i läsgruppen och det visade sig fungera alldeles utmärkt.
På matten har vi fortsatt med addition och subtraktion. Dessutom har vi arbetat vidare med mönster och de har fått prova att föra över ett mönster till en tabell och försöka se om de kan se ett mönster även i tabellen. I halvklassen på fritids så har de arbetat med matte på ipads.

I NTA har vi kopplat ihop arbetet med balansbrädan med balansvågen som de fått experimentera med.
De har fått väga olika saker och jämfört vikten.

I so:n har de fortsatt med årboken och högtider och traditioner som infaller under mars månad.

Nästa fredag 21/3 går båda 1:orna på utflykt till Björklundshage. De behöver lunchmatsäck!

Nästa onsdag den 19/3 är det planeringsdag och skolan är stängd!

Läxa: Kapitel 25 Succéshowen sid 108-111. Samt sid 27 i den tillhörande läxboken.


Biträdande rektor Johan Michaelson skriver på sin blogg:
Skolan har beslutat att vi ska ha ett Öppet hus nu i vår. För F-3 blir det att vi har vår årliga Vernissage den lördagen då vi redovisar TEMA-arbetet som genomförs under våren. Öppet hus blir 26/4 9.30-12. Som kompensation för den dagen blir att eleverna är lediga den 2/5.


Trevlig helg!
Salina, Jennifer och Fanny

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar