fredag 28 mars 2014

Veckobrev!

Hej!

Under veckan har barnen arbetat med bokstäverna W, Z och Q. Det har alltså varit lite mer bokstavsarbete än vanligt. De flesta har hunnit arbeta klart i sina arbetsböcker. De har även skrivit mycket bl.a. till olika läskort samt pysslat lite till varje bokstav.
De har även arbetet med läsgrupper som vanligt i veckan.

I matten har de arbetat vidare i boken och de flesta har avslutat kapitel 3.

I SO så har de pratat om historia. Vad är historia? De har fått se en gammal filmsnutt från Emil i Lönneberga. De har fått skriva ner saker som inte är vanliga idag. Detta är förberedande arbete inför nästa vecka då vi har temavecka på hela F-3. Vi i åk 1 kommer att arbeta med tema "Förr och Nu".
Under tema veckan så kommer vi att bryta schemat förutom när det gäller musik och idrott. Barnen börjar 8.15 alla dagar utom på tisdag då det är 9.30 som vanligt. På fredag ska vi åka till skansen och de behöver matsäck.
Allt som barnen gör under temaveckan kommer ni att få titta på när vi har "Öppet hus" lördagen den 26 april. Då har vi vårt årliga vernissage.


Läxa till torsdag 3/4: Läxa 8 och 9 i läxboken i matte sid.27-33. Läxa 9 är spårsidor och där vill jag att alla gör spår 1 och 2. Därefter får man välja men barnen vet med sig om de brukar göra spår 3 i matteboken i skolan.
Kopplat till vårt tema nästa vecka så får barnen i läxa att fylla i ett släktträd samt ett släktkort. Detta kan leda till intressanta diskussioner hemma.

Trevlig helg!
Salina, Jennifer och Fanny






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar