fredag 5 september 2014

Veckobrev skola

Hej!

Vilken härlig sommarvecka vi har haft. Man kan inte tro att det är september månad. Vi får hoppas att vi får fortsätta att njuta av värmen även i helgen.

På mattelektionen i onsdags så passade vi på att vara ute. Barnen fick olika uppdrag i grupp. De fick fundera ut vilket talet det var och därefter samla lika många saker i en påse.
Det handlade om begrepp som siffersumma, udda och jämnt, hälften och dubbelt samt > (större än) och < (mindre än). Detta har barnen bla arbetat med i matteboken under dessa inledande veckor.

I svenskan har vi fortsatt arbeta med "en läsande klass" och vår läsfixare spågumman. Barnen har fått lyssna till en text och gjort förutsägelser innan, under och efter läsningen. Läsläxan denna vecka är återigen kopplad till spågumman. De har fått börja med läxan i skolan och får alltså gör klart den hemma. I arbetsboken har det handlat om synonymer, vokaler och konsonanter.

I engelskan repeterade vi lite från förra veckan, - What´s your name? därefter arbetade vi med färger. Vi sjöng sånger om färger och tränade på frasen; - What´s your favourite colour?

Vi har börjat arbeta med tema Jord i NTA. Barnen tyckte det var jättespännande att se vad de kunde hitta i jorden och om det stämde med deras förutsägelser.
I SO har de arbetat med valet.

Läxor:                  
Matte, läxa 1 s. 4-6. Sidan 6 är problemlösning och jag vill att alla gör minst spår 1 och 2.
Läseboken s. 13-17 och medföljande papper. Jag vill att barnen läser texten flera gånger så att det kan läsa den med flyt.
Obs, läxa i SO (till på onsdag)!
Läxdag är som föregående  år torsdagar! 

Kommande vecka:
Föräldramöte på tisdag 18-18.30.
Utvecklingssamtalen börjar på onsdag 10/9, mer info om det på tisdagens möte.

Trevlig helg
Salina, Jennifer och Anneli B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar