fredag 26 september 2014

Veckobrev skola!

Hej allihop!

Hösten tycks har kommit med regn, blåst och sjunkande temperatur. Barnen har tagit det med ro trots att de varit lite blöta titt som tätt.

Barnen leker väldigt mycket och utan några större konflikter på rasterna. Det var väldigt roligt att läsa om vad de gör och med vilka de leker i "hemliga läxan".
Arbetsron fortsätter att vara god i klassrummet. 

I svenska har eleverna under veckan arbetat med frågor och frågetecknet.
De har även arbetat med sin skrivbok och fortsatt med att göra olika typer av listor. Dessutom har de fått återuppta arbetet med läsgrupper som de påbörjade redan i förskoleklass. De blev faktiskt några glädjetjut när jag talade om vad vi skulle göra.

I matematiken har de arbetat med problemlösning. De har fått använda sig av konkret material som pengar och fiskar i papper för att visa hur de tänker och för att hjälpa dem att förstå. Därefter har de fått dokumentera sina lösningar på papper.

I matteboken har de fått inleda kapitel 2 som handlar om geometri. De har börjat med att göra mönster och symmetriska figurer.

Igår hade vi NTA och tittade tillsammans till våra maskar i komposterna för att se vad som hänt och för att ge dem lite mer mat. De fick även så frön som vi ska studera under några veckor framöver.

I SO har de arbetat vidare med valet och sina partier och under nästa vecka ska de gå till val!

På måndag är det skolfotografering för klassen!
Utvecklingssamtalen fortsätter under nästa vecka!

Trevlig helg!

Salina, Jennifer och Anneli

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar