fredag 19 september 2014

Veckobrev skola!

Hej allihop!

Utvecklingssamtalen fortsätter och barnen frågar mig när det är deras tur. Kanske de tycker att det verkar spännande att få försöka leda sitt eget samtal. Sedan i onsdags finns äntligen tider att boka på skolwebben så gör det så snart ni kan.

Denna vecka har vi stannat upp lite i arbetsboken i svenska för att arbeta lite extra med vokaler, konsonanter och synonymer. De har även fått sina skrivböcker från våren i åk 1 när vi arbetade med att skriva olika typer av textgenrer. Nu skriver de listor. Många av barnen i klassen efterfrågar förra årets läsgrupper då vi arbetade med läsförståelse. De vill så mycket och är väldigt härliga att arbeta med i klassrummet. Det är klart att de ska få ha läsgrupper även i år!

De har arbetat klart med kapitel 1 i matteboken som avslutas med spårsidor och utvärdering. Under veckan har de även fått en del arbetsblad med olika delar inom kapitlet som är bra att träna lite extra på.

Tema jord fortsätter och i tisdags fick barnen undersöka vilka beståndsdelar jord innehåller (sand lera och humus) och hur man kan skilja dem åt. De fick använda alla sina sinnen, förutom smaken...
De fick även prova att se vad som hände om man tillsatte vatten och rullade kulor av dem.

I SO är det fortfarande valet som gäller. De har fått bilda partier i grupper och gjort en partisymbol.

I Engelska har vi tränat vidare på siffror genom att spela bingo. Vi har tränat på big and small, my and your och de fraser vi tidigare pratat om. De fick även se en serie som knöt an till de moment vi hittills berört. 

Trevlig helg!
Salina, Jennifer, Anneli och Jocke



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar