fredag 3 oktober 2014

Veckobrev skola!

Hej!

Vi fick börja veckan med skolfotografering. Fotografen lyckades verkligen fånga barnens uppmärksamhet och nu får vi vänta med spänning tills korten kommer.

Veckans kapitel i diamantjakten har precis som i läseboken handlat om att skriva dagbok. Efter att ha läst om Asta och hur hon skriver i sin dagbok har barnen fått prova att skriva själva. De kommer att få fortsätta med det under nästa vecka. Uppmana gärna barnen att fortsätta hemma om de inte redan gör det.

I matematiken har de fått bygga tredimensionella figurer och vi har pratat om klot, kub, pyramid, rätblock, sida, hörn och kant samt längd, bredd och djup. Många begrepp att hålla reda på.

I torsdags hade de val på SO:n. De fick presentera sitt parti och vad de står för, därefter fick alla chans att rösta på det parti som de tyckte var det bästa.

I NO:n har de fått så ett till frö. Denna gång fick de gå ut i dungen och hämta jord själva. De tyckte att det var spännande att se hur deras frö från förra veckan hade utvecklat sig och de jämförde mycket mellan grupperna. De fick även prova att blanda olika jordprover med vatten i plaströr. Dessa ska undersökas vidare nästa vecka.


 





Vi pedagoger kring gruppen har startat en klassblogg som en del i en utbildning vi går. Den är till för att barnen ska kunna skriva läxor eller andra inlägg som de blir ombedda att göra. Eleverna får alltså inte göra inlägg som de inte fått tillåtelse till. Idag får de med sig en läxlapp hem där det finns instruktioner för hur de tar sig in på bloggen samt vilka uppgifter de ska lägga in denna vecka. Som vanligt gäller läxan ända fram till torsdag.

Det har varit väldigt lite konflikter i gruppen hittills. Små saker börjar dyka upp och blir snabbt större om de inte uppmärksammans på en gång. Igår inledde vi skoldagen med att prata om våra trivselregler för att sedan diskutera hur vi är mot varandra. Barnen kom själva med flera exempel på tillfällen då de inte tyckt att kompisarna varit schyssta. Det blev ett bra samtal om hur barnen ska behandla varandra, hur de kan säga ifrån, vad andra kan hjälpa till med och hur de kan säga förlåt.


Trevlig helg!
Salina, Jennifer och Anneli

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar